Menu

Odabir ledomata za ugostiteljstvo

  • 20 Sij

Ledomati su neizostavni dio svakoga ugostitelja. kod odabira ledomata treba obratiti pažnju na nekoliko bitnih stvari. U nastavku teksta navodimo Vam nekoliko stvari koje trebate znati prilikom odabira ledomata za ugostiteljstvo.


Prva najbitnija stvar je veličina ledomata. Ovisi o vašim potrebama odnosno potrošnji pripravljenog leda. Kada izabiremo uređaj odnosno marku važno je da provjerite kapacitet uređaja te da taj uređaj može proizvesti dovoljno leda u ugostiteljkom objektu. led se obićno koristi za serviranje bezalkoholnih i alkoholnih pića. Osim toga, u restoranima se led koristi za hlađenje prezentiranih salata,drugih hladnih jela, predjela i hlađenje vina u bocama. Kada ste izabrali veličinu ledomata svakako obratite pažnju na dimenzije ledomata te mogućnost njegova ugrađivanja u šank ili prostor koji ste mu namjenili. No neka Vas to previše ne zabrinjava jer naši Icematic ledomati su standardizirani veličinama što uvelike olakšava ugradnju ledomata.

Voda ili zrak?

Ukoliko odaberete zrakom hlađeni ledomat uštedjeti ćete na troškovima vode, ali ledomat hlađen vodom je nešto tiši u radu i pouzdaniji je u toplijim klimatskim uvjetima. Naša dosadašnje praksa je pokazalo da se vodom hlađeni ledomati više koriste na kopnu dok se zrakom hlađeni ledomati više koriste na otocima, posebice onima koji nemaju vlastite izvore pitke vode. Učinkovitost tehnologije koja se primjenjuje u ledomatima se godinama povećava. Iako su do sada zrakom hlađeni ledomati imali slabiju primjenu oni su danas jednako efikasni i učinkoviti kao vodom hlađeni ledomati.

Razmislite i o svim dodacima koji ća Vam trebati ( el. drobilica leda, mehanička drobilica leda, posuda za led, hvataljka za led...

     

Pratite nas na: