Menu

Noma restoran u Kopenhagenu najbolji na Svijetu

  • 02 Svi

Danski restoran koji je laskavu titulu najboljeg na svijetu nosio od 2010. do 2012. i ove godine mu je to pošlo za rukom. Žiri od 900 gastro stručnjaka ponovo je svrstao danski restoran ˝Noma˝ kao najbolji na svijetu. Vlasnik i chef Rene Redžepi, specijalizirao se za nordijsku kuhinju i prima same pohvale.

˝Redžepijevo obraćanje pažnje na detalje, inovativni pristup traganju za hranom i eksperimentiranje s fermentacijom – sve to potaknuto strašću i neumornom znatiželjom – ponovno je dovelo njegov restoran na vrh˝.  Također Rene, izdaje kuharicu čiji je naslov A Work In Progress: Notes on Food, Cooking and Creativity. Time je poveća lista čekanja na večeru u Noma restoranu u Kopenhagenu potpuno opravdana.

Drugo mjesto ove prestižne liste zauzeo je prošlogodišnji pobjednik španjolski restoran “El Celler De Can Roca”, dok je treći već drugu godinu zaredom talijanski restoran ˝Osteria Francescana˝. Slijede ih newyorkški ˝Eleven Madison Park˝, te na petom mjestu londonski ˝Dinner by Heston Blumenthal˝.

Među prvih 50 nije se našao niti jedan hrvatski restoran, iako ima puno potencijala, možda nam se već iduće godine posreći. 

 

Pratite nas na: