Menu

Hladno predjelo

  • 18 Lip

Kao inspiracija već postojećim ili ako ste ugostitelj početnik vjerujemo da će Vam ovaj blog biti iznimno koristan.

Svrha hladnog predjela je da zabavi gosta dok čeka glavno jelo, aktivira probavu, te da svojim izgledom, kvalitetom i okusom povećaju tek konzumenta, ne zaboravite pritom na glavne osobine hladnog predjela, a neka od njih su; ukusno poslužena, dobro ohlađena i lijepo prezentirana, raznog okusa, lagana – nikada ljuto začinjena, ujedno i gastronomski odabrana kako bi se uklopila u cjelinu obroka.

U vrste hladnih predjela ubrajamo: predjela od mesa – mesne paštete, salate od mesa, suhomesnati proizvodi i sl., predjela od rakova i riba – salata od hobotnice, koktel od škampa, riblja salata, dimljena pastrva, predjela od voća i povrća – punjeno voće, salate od voća, povrće punjeno raznim salatama i hladnim nadjevima, povrće s raznim hladnim kremama, marinirano povrće, predjela od jaja – punjena jaja na razne načine, kuhana jaja, punjena jaja raznim povrćem i mesom, jaja s hladnim umacima te salata od jaja i kao zadnja vrsta predjela ubrajamo i ona predjela od delikatesnih namirnica – obično se takva predjela poslužuju za svečane večere a to su; sušeni losos, jastog, kavijar, kamenice i dr. delikatesna jela. Takva se predjela poslužuju na razne načine od bečkog do francuskog, engleskog i ruskog, a najčešća količina je od 120 do 150 grama.

Također da bi privukli potencijalnog gosta upravo u vaš restoran prezentirajte hladna predjela na više načina i na vidnom mjestu. Posvetiti mu određenu pažnju i sa malo smisla i mašte zadovoljiti će svaki vizualni ukus, a naravno i okus.

Pratite nas na: