Menu

Stolovi za ugostiteljstvo

  • 11 Lip

Danas postoje razni oblici stolova, a nama najinteresantniji ujedno i najčešće korišteni oblici u ugostiteljstvu su okrugli stolovi te oni pravokutnog i kvadratnog oblika. Sam oblik stola koji ćete odabrati ovisi naravno o namjeni ugostiteljskog objekta, tako recimo pravokutni i kvadratni oblik stola standardnih dimenzija 120 x 80 cm i 80 x 80 cm je pogodan za sjedenje više ljudi kao što je primjer u restoranima, pizzerijama, hotelima te sličnim objektima u kojima se vrši posluživanje hrane. Za okruglim stolom u ugostiteljstvu može sjesti manji broj ljudi, ali su pogodniji za razgovore i praktičniji su, takvi se oblici koriste u caffe barovima.

Materijali od kojih se izrađuju stolovi su različiti, pa tako imamo drvene, metalne, staklene, ratan stolove ili kombinirane stolove: aluminijske konstrukcije sa stolnom pločom Topalit ili Werzalit. Najviše zastupljeni stolovi u domaćinstvu su drveni stolovi, stvaraju dojam topline i opuštenosti, dok najzastupljeniji stolovi u ugostiteljstvu su kombinirani alumijske konstrukcije i stolne ploče Topalit ili Werzalit. Takve se ploče uspješno upotrebljavaju u različitim klimatskim uvjetima širom svijeta, prešaju se po specijalnom postupku te su otporne na toplinu, lom i udarce. Neosjetljive na grubu primjenu, ogrebotine i ribanja. Idealne za vanjsku namjenu (terase, vrtovi i sl.), a samim time otporna je i na UV - zrake. Jednostavne za održavanje čistoće i higijene. Dezeni takvih ploča mogu se birati od imitacije drveta, kamena, raznog prošaranog dezena do jednobojnih ploča i time se lako uklapaju u svaki ambijent ugostiteljskog objekta.

Pratite nas na: