Menu

Postanite ugostitelj putem j.d.o.o.

  • 10 Lip

Za obavljanje ugostiteljske djelatnost izmjenom zakona u RH od nedavno postoji mogućnost osnivanja jednostavnog društva s ograničenom odgovornošću j.d.o.o. Tim zakonom omogućeno Vam je da bez obvezne stručne spreme i bez 20.000 kn pologa kao što je to slučaj prilikom osnivanja društva s ograničenom odgovornošću (d.o.o.) za samo 807,5 kuna plus temeljni kapital od 10 kuna otvorite svoju ugostiteljsku tvrtku.

Ako ste ikada razmišljali o vlastitom caffe baru ili restoranu ovo je prava prilika za Vas. U tri koraka možete započeti svoju ugostiteljsku avanturu. Prvo, potrebno Vam je ime za tvrtku koje odaberete kod javnog bilježnika te popunite obrazac koji je objavljen uz izmjene Zakona o trgovačkim društvima (ZTD – a), ovaj trošak za Vas iznosi 500,00 kn kod javnog bilježnika i 47,50 kn za Izjavu o nepostojanju dugovanja. Slijedi drugi korak kojim uz dokumentaciju i odabrano ime otvarate račun Vaše nove tvrtke u banci, a troškovi su: 200,00 kn za objavu oglasa u Narodnim novinama i 60,00 kn za uplatu temeljnog kapitala i sudske pristojbe. Nadalje, za upis u sudski registar potrebno je svu traženu dokumentaciju i potvrdu o uplati predati javnom bilježniku koji vas upisuje u roku od 24 sata.

Navedenim koracima i izmjenom zakona u RH omogućeno Vam je da uz administrativnu jednostavnost i manji trošak otvorite i Vi svoju vlastitu ugostiteljsku tvrtku.

Pratite nas na: