Menu

Konzumne police šankova

  • 04 Lip

Ono što obilježava jedan ugostiteljski prostor kavane, bifea i sl. je svakako šank. Vlasnici i projektanti najčešće ulažu najviše truda da osmisle jedan od najvažnijih elemenata svog prostora. Šankovi često pričaju priču o samom prostoru a funkcionalno moraju zadovoljiti vrlo važne funkcije koje su bitne za funkcioniranje cijelog lokala. Sa konzumnom policom se susreću kako gosti tako i djelatnici, šankeri, konobari i drugi. Konzumne police su kroz vrijeme i prema vrsti lokala rađene od drveta - masiva, iverala, inoxa, kamena, granita mramora i stakla.

Svi ovi materijali imaju svoje prednosti i mane, a najvažnije je da su materijali konzumne police čvrsti, da ne upijaju tekućine, da su laki za čišćenje i održavanje, da estetski mogu zadovoljiti svačiji ukus, da su kompaktni i da ih je moguće oblikovati prema svim idejama projektanata. Danas i već duži niz godina u primjeni je jedan umjetni materijal po nazivu KERROCK.

Osnovni sastojci Kerrocka su aluminijev hidroksid i polimerno vezivo na bazi akrila. Obrađujemo ga kao i drvo ili mekane metale, a može se oblikovati i toplinski. Materijal je gladak, neporozan i homogen kako u jednobojnom, tako i u granit i teraco efektu. Lijepimo ga ljepilima u boji Kerrocka što nam omogućava nevidljive spojeve. Kerrock objedinjuje čvrstoću kamena i estetsku dopadljivost keramike, odlikuje se trajnošću a na raspolaganju je i široka paleta boja.

Sa Kerrock-om su neograničene mogućnosti u oblikovanju i mogućnostima primjene. Od kerrocka se rade kuhinjske ploče, ploče za stolove, umivaonici, pultevi, recepcije i konzumne ploče šanka. Postoje slični materijali drugih proizvođača kao što su KORIJAN ili MONTELLI. Bitno je naglasiti da za postavku navedenih materijala izvođač treba biti osposobljen sa odgovarajućim alatima i da primjenjuje sve tehnološke faze prilikom izrade.

Pratite nas na: